Şi în acest an, pe 18 mai, buzoienii vor fi răsfăţaţi cu numeroase evenimente organizate de Muzeul Judeţean de Istorie. Celebra maşină de criptat Enigma, folosită de nemţi în comunicaţii, dar şi un obiect vestimentar aparţinând populaţiilor amerindiene din America de Nord vor putea fi admirate de către vizitatori, sâmbătă noapte.

La Buzău, oferta propusă de autorităţi pentru sărbătoarea europeană a muzeelor este la fel de bogată si atractivă ca în anii trecuti. Ample evenimente vor avea loc în municipiul Buzau, la Muzeul Judeţean, acolo unde buzoienii, cu mic cu mare, pot vizita numeroase expoziţii tematice.Buzoienii pot vedea un exponat care a avut un rol important în evoluţia celui de-al Doilea Război Mondial.

„Şi în acest an, Muzeul Judeţean Buzău propune o serie de evenimente de excepţie. Cu acest prilej va fi vernisată expoziţia de bază ‘Ştiinţă şi tehnică în Buzăul secolului al XX-lea’, urmând să fie prezentată publicului o piesă extrem de rar întâlnită în România, maşina electromagnetică militară de criptat Enigma, model M 2-3, care face parte dintr-o colecţie privată”, a precizat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache.

Totodată, organizatorii de la Buzău ai evenimentului „Noaptea muzeelor” au pregătit o altă surpriză: ambsadorul Mexicului în România va aduce în atenţia publuclui un exponat extrem de valoros. ”La această ediţie va fi prezent Excelenţa Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului în România, Jose Guillermo Ordorica Robles, care va prezenta un obiect de mare interes pentru cultura şi tradiţia mexicană, un penacho prehispanic”, spune Daniel Costache.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment desfasurat la nivel internaţional si este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de ţări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here