pepeni cioriInvazie de ciori în zona de câmpie a judeţului Buzău. Mii de păsări au invadat câmpurile iar localnicii sunt disperaţi pentru că le distrug recoltele. Cea mai afectată este producţia de pepeni care a fost compromisă în ciuda eforturilor oamenlor de a alunga ciorile.

Partea de Sud a judeţului Buzău era renumită anii trecuţi pentru producţia de pepeni. Anul acesta ciorile au invadat câmpurile şi distrug totul în cale. Bostănăriile au fost distruse în proprţie de 50 la sută.

“Suntem supăraţi. Au venit ciorile, ne-au stricat pepenii, ne-au ciugulit şi suntem la pagubă până în 50 la sută”, ne-a declarat un localnic din Smeeni.

Oamenii dar şi specialiştii sunt de părere că păsările s-au obisnuit cu gustul pepenilor inca de anii trecuti, cand sufereau de sete din cauza secetei iar acum vin si sparg pepenii în căutarea apei. Localnicii au încercat diverse modalităţi de a alunga păsările dar niciuna nu dă rezultate. Agata haine in bete sau fac diverse zgomote, dar degeaba. Recoletele le-au fost injumatatite.

“ Sunt foarte multe ciori. Foarte multe. De unde o fi venind nu stiu. Nu am văzut aşa ceva. De vreo 3 ani ne-au distrus tot. Apar dupa treierat si apoi ne distrug pepenii. Unii dintre ei nici nu ajung sa se coaca ca vin ciorile, ii sparg si ciugulesc miezul. Nu mai avem ce sa facem cu ei si nici nu ne despagubeste nimeni”, se plange un al localnic.

Şi lanurile de grâu dar şi cele de porumb sunt invadate de ciorile aflate în căutare de mâncare. Localnicii sunt de părere că ciorile aduc ghinion şi prevestesc secetă şi sărăcie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here