incendiu nehoiasu 1

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din Nehoiu, care a scăpat focul de sub control în momentul în care acesta își curăța zona de frunzișuri. Atunci când și-a adunat în grămezi frunzișul, buzoianul le-a dat foc dar, din cauza vântului, flăcările au luat amploare. Speriat de ce a făcut bărbatul a dispărut. A urmat apoi întreg calvarul. Litiera pădurii a ars pe o suprafață de 10 hectare.

Timp de 18 ore, pompierii s-au luptat cu flăcările. Sâmbătă seara, pompierii buzoieni au crezut că focul a fost stins totuși ei au rămas până duminică dimineață să supravegheze zona. Totul părea să fi trecut, dar în noaptea de duminică spre luni, jarul ascuns sub frunzișuri a reaprins incendiul. ,,Micile focare care au fost ascunse și invizibile duminică au făcut reaprinderea doborâturilor aflate împrăștiate pe o suprafață de 12 hectare,, a declarat colonel Dănuț Nicolae, inspector șef ISU Buzău.

În cursul zilei de astăzi, la fața locului se află 60 de persoane: pompieri de la detașamentul Râmnicu Sărat și Garda de la Mărunțișu, 12 angajați ai Ocolului Silvic și 10 persoane de la Serviciul Voluntar Nehoiu. Bărbatul de 44 de ani din localitatea Nehoiu a fost amendat contravențional deoarece nu a luat măsurile necesare în caz de igienizare a zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here