Evazioniştii buzoieni nu se potolesc. Un exemplu în acest sens este ultima acţiune a oamenilor legii de la sfârşitul săptămânii. Polițiști din cadrul Serviciului de investigare a criminalității economice cu sprijinul polițiștilor de proximitate au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării de produse agroalimentare şi accizabile, precum şi pentru combaterea comerţului ilicit stradal. Au fost efectuate verificări la peste  65 de agenţi economici şi producători agricoli.

Pentru nerespectarea regulilor generale de comerţ au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale și au fost costatate 5 infracțiuni.

În urma unui control efectuat la un agent economic de pe raza municipiului Buzău, s-a constatat faptul că în perioada aprilie-decembrie 2015, administratorul  societății, nu a evidenţiat în contabilitate operaţiunile de comercializare a produselor alimentare în valoare de 152.455 lei, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, totodată suma de bani respectivă fiind însuşită integral de către administrator.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea creditului societăţii cu rea credinţă în scop personal, fapte prevăzute şi sancţionate de Legea nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale şi Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale.

 

În urma activităților, au fost constatate 30 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 23 în flagrant delict.

Din totalul infracţiunilor constatate, 5 sunt de natură economică, 14 la regimul circulației rutiere, iar 11 de altă natură.

Din punct de vedere al combaterii criminalităţii, au fost identificate 25 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

Totodată, au fost aplicate 1151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de     146. 972 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 4.944 de lei.

Poliţiştii au aplicat 108 de sancţiuni, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 915, dintre care 14 pentru consum de băuturi alcoolice şi 135 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au reţinut 35 permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here