Mai multe familii de pe o stradă din oraşul Buzău sunt în pragul unei revolte, supăraţi pe firma care le-a racordat gospodăriile la reţeaua de gaze că întârzie să pună instalaţiile în funcţiune. Îndură frigul peste 20 de persoane, între care şi copii. Aceştia au de gând să picheteze Primăria şi Prefectura pentru a determina autorităţile locale să ia legătura cu reprezentanţii firmei.

Branşamentele la reţeaua de gaze pentru un număr de şapte gospodării de pe strada Stadionului, capătul cartierului Micro 14, au fost realizate în această vară de o firmă agreată de furnizorul de gaze din Buzău. Proprietarii şi-au dărâmat sobele, după ce au realizat instalaţiile de gaze şi au montat centrale, convinşi de reprezentanţii firmei că predarea lucrării se face până la sosirea iernii. Cei peste 20 de locatari de pe Stadionului, beneficiari ai lucrării de racordare la reţeaua de gaze, au aşteptat mult şi bine pornirea furnizării gazelor, care se poate face numai cu aprobarea firmei. Astfel că, în această perioadă rece, locatarii celor şapte gospodării din Micro 14 îşi încălzesc locuinţele fie cu gaze de la butelie, fie cu calorifere electrice cumpărate la urgenţă.

Oamenii susţin că fac des solicitări către firma care le-a realizat instalaţiile de gaze din locuinţe însă primesc doar promisiuni.

Cele şapte familii care îndură frigul din cauza nerespectării termenului de execuţie şi dare în folosinţă a lucrării vor să picheteze sediile unor instituţii publice, pentru a cere ajutor. Ei au fost sfătuiţi de autorităţile locale să depună sesizări la OPC şi ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here