Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Pentru ca cetăţenii să petreacă în linişte ziua liberă de 1 Mai, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. La nivelul judeţului Buzău, peste 200 de poliţişti au fost de serviciu, suplimentar faţă de efectivul curent, de 1 Mai, pentru ca Ziua Internaţională a Muncii să fie petrecută în linişte şi siguranţă. Astfel, în această perioadă , poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 30 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 9 infracţiuni şi au fost aplicate 1.054 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 311.000 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 69 au fost la Legea privind ordinea şi liniştea publică, 974 au vizat încălcări ale legii privind circulaţia pe drumurile publice (6 pentru consum de alcool la volan, 291 pentru conducere cu viteză excesivă şi 677 pentru alte abateri) , 6 la Legea nr. 12/1990 şi 5 la alte acte normative.

Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 46 de permise de conducere pentru diferite abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 79 de solicitări venite din partea cetăţenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here