În minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii,  peste 550 de poliţişti buzoieni au fost de serviciu, suplimentar faţă de efectivul curent, pentru siguranţa cetăţenilor.  Astfel, în perioada 1 – 5  iunie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat peste 22 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 47 de infracţiuni. De asemenea, au fost aplicate 1.371 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 400.000 de  lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 159 au fost la Legea privind ordinea şi liniştea publică, 997 au vizat încălcări ale Ordonanței privind circulaţia pe drumurile publice (7 pentru consum de alcool la volan şi 429 pentru conducere cu viteză excesivă, iar 561  pentru alte abateri).

Totodată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 68 de permise de conducere, dintre care 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 33 pentru viteză excesivă, iar 27 pentru alte nereguli constatate în trafic.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 111 solicitări venite din partea cetăţenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here