credite-pentru-viticultori-si-vinificatori-din-banii-bei1Dacă, în urmă cu o săptămână, agricultorii din zona Merei  s-au plâns că furtuna le-a adus pagube, cultivatorii de grâu constatând că recoltele le-au fost afectate de căderile de piatră, printre comunele afectate de grindină s-a numărat şi Verneştiul.

Primarul Daniel Năstase susţine că grindina a făcut pagube în special în culturile de viţă-de-vie din zona Zoreşti. ”La vie sunt pierderi de 30 la sută din producţie, din cauza grindinei. A căzut piatră şi a făcut pagube atât în vie, cât şi la alte culturi. În zona Zoreşti a fost piatra cât oul de porumbel. Au mai fost pagube la culturile de rapiţă netreierate, la culturile de grâu, dar cei mai păgubiţi au fost viticultorii, iar din păcate cei mai mulţi viticultori, în special cei care au sub 1-2 hectare de teren, nu au asigurări. Motorina este scumpă, tratamentele la fel, ori această pierdere  nu vor avea cum să o recupereze, pentru că şi în condiţii normale din această activitate nu se obţine vreun profit însemnat”,  susţine primarul Daniel Năstase, precizând că în zona viticolă afectată de căderea de grindină există circa 200 hectare de plantaţii de viţă-de-vie.

La rândul lor, agricultorii din zona Merei au constatat că  grindina a făcut pagube în grâul netreierat. “Este un an agricol sub orice critică, şi din câte văd necazurile vin unul după altul. A fost furtună, a căzut şi piatră şi ne-a stricat din grâul care era şi aşa destul de puţin”, ne-a declarat ing. Constantin Florea, reprezentantul SC Florea Comflor, societate care face agricultură în zona Lipia-Merei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here