Ploile și furtunile care s-au abătut asupra Buzăului au produs pagube în gospodăriile mai multor buzoieni din municipiu, dar și in două comune învecinate. Pompierii au fost solicitați să intervină cu motopompe și motofierăstraie. În urma monitorizării situaţiei hidrometeorologice, caracterizată de căderi de precipitaţii însemnate cantitativ, situaţia operativă pe raza judeţului Buzău se prezintă astfel:

*Municipiul  Buzău

–  1 gospodărie inundată (curte) str. Islazului nr. 49;

–  1 gospodărie inundată (curte) str. Lăstunului nr. 105;

–  1 gospodărie inundată (curte) str. Depozitului nr.10;

–  1 gospodărie inundată (curte) str. Bazalt nr. 39;

–  1 gospodărie inundată (curte) str. Transilvaniei nr. 442;

–  1 gospodărie inundată (curte) str. Pasajului nr. 7;

De asemenea, pe strada  Parâng, un panou panou electric a fost afectat la locuinţă particulară, pe strada Răscoalei, un copac a căzut pe mijlocul drumului iar pe strada Bistriței, un autoturism a fost avariat în urma surpării străzii, în dreptul unei lucrări la rețeaua de canalizare.

Ploile abundente au produs pagube și în județ. În satul Căpățânești, comuna Mărăcineni, au fost inundate două gospodării, iar la Poșta Câlnău, o curte. Pentru îndepărtarea şi eliminarea efectelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a intervenit cu șapte subofiţeri cu o autospecială, o autoutilitară, un motofierăstrău electric, Compania de Apă Buzău a intervenit în municipiul Buzău cu două autocurăţătoare, patru motopompe cu 16 lucrători iar Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate au acţionat cu forţe şi mijloace proprii pentru remedierea situaţiilor apărute pe raza administrativ teritorială.