politist2In prima zi a saptamanii, politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat actiunile de disciplinare a participatilor la trafic si de prevenirea accidentelor de circulatie, fiind constatate si sanctionate peste 300 de contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto, insa nici pietonii (25), carutasii (17), mopedistii (5) si biciclistii (5) nu au scapat de sanctiuni dupa ce au incalcat nomele rutiere.

Aparatele radar au inregistrat peste 100 de autovehicule ce au depasit limita legala de viteza, insa doar intr-un singur caz s-a impus si luarea masurii de retinere a permisului in vederea suspendarii, pentru o perioada de 90 de zile. A fost vorba despre un tanar in varsta de 26 de ani, din Braila, care si-a condus masina cu 117 km/h in localitatea Spataru.

Dintre cei peste 60 de conducatori auto testati ieri cu aparatul „Drager”, doar unul se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Pentru ca etilotestul a indicat 0,28 mg/l alcool pur in aerul expirat, soferul – buzoian in varsta de 30 de ani – a fost sanctionat contraventional si a ramas fara permis pentru o perioada de 90 de zile.

Tot in prima zi a saptamanii, alti 7 conducatori auto au ramas fara permis, trei pentru ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, doi pentru ca au depasit in locuri in care aceasta manevra era interzisa si alti doi pentru ca au trecut pe rosu intr-una dintre intersectiile semaforizate de pe Bulevardul Unirii din municipiul Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here