cereale

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a pus în aplicare, la data de 1 septembrie, măsurile stabilite în Planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Timp de şase zile, peste 180 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră au efectuat 616 controale, dintre care 36 la societăţi comerciale, 25 la persoane fizice autorizate să desfăşoare operaţiuni economice cu produse cerealiere şi de panificaţie şi 555 la mijloace de transport. Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu a cărui valoare totală a fost estimată la peste 350.000 de lei, iar patru persoane sunt suspectate de comiterea acestor infracţiuni. De asemenea, poliţiştii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 111 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 75.830 de lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 16.729 de lei.

În cadrul unora dintre activităţile desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au colaborat cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here