arme de vanatoare61Un barbat din comuna Amaru „s-a ales” cu dosar penal, dupa ce politistii au gasit la domiciliul lui o arma cu aer comprimat, detinuta fara drept. 

Politistii au continuat verificarile pentru depistarea depistarea celor care detin ilegal arme si munitie si au efectuat controale pe raza comunei Amaru. La domiciliul unui barbat de 38 de ani fiind gasita o arma cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, pe care acesta o detinea fara drept.

Pe numele barbatului respectiv s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de „detinere fara drept de arma neletala supusa autorizarii”. Arma a fost ridicata pentru continuarea cercetarilor.

Potrivit legislatiei in vigoare, armele trebuie declarate la politie in termen de 5 zile de la data procurarii lor, iar permisele de arma trebuie vizate o data la 5 ani de catre unitatile de politie competente teritorial, titularii permiselor de arme fiind obligati sa se prezinte la implinirea acestui termen, in locurile stabilite de catre inspectoratele de politie judetene, cu armele inscrise in permise, precum si cu documentele anume stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here