Aproximativ 130 de poliţişti buzoieni se vor deplasa la Bucureşti, pe 24 martie, pentru a participa la mitingul naţional organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Demonstratia vine înainte de 25 martie, când se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, acţiunea fiind organizată în mod simbolic în preajma acestei date.

Poliţiştii se plâng de slaba finanţare a sistemului, de lipsa de personal şi de inegalităţile apărute la plata drepturilor băneşti începând cu 1 ianuarie.

Sambata, poliţiştii vor protesta mai întâi în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca după o oră să plece în marş, spre sediul Guvernului, unde îşi vor striga nemulţumirile.

Sindicaliştii din Poliţie atrag atenţia şi asupra deficitului de personal. În prezent, în IPJ Buzău există Secţii de Poliţie care lucrează cu circa 55 la sută din efectiv, aspect ce afectează calitatea serviciului poliţienesc. Totodată, sediile Posturilor de Poliţie sau secţiilor de Poliţie au fost lăsate „de izbelişte ca urmare a neimplicării factorului politic în ceea ce priveşte alocarea fondurilor de investiţii“. Poliţiştii au ajuns astfel să doneze instituţiei calculatoare, elemente de mobilier, coli de scris sau chiar pixuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here