Poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi, în această perioadă, într-o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic poliţiştii rutieri au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 28 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate.

Aparatele radar amplasate în special pe arterele cu cele mai mari valori de trafic, au înregistrat 127 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză. Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a 16 şoferi, care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 181 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind depistat un bărbat de 31 ani, din Iaşi. Alte 12 permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi pentru conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 22 de conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu diferite defecţiuni tehnice, 54 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 16 pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 100. 000 lei. Totodată  poliţiştii rutieri au întocmit şase dosare penale, respectiv pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea suspendat acest drept, dar şi pentru conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice(0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind concentraţia înregistrată în cazul unui tânăr de 20 ani, din Nehoiu, depistat la volanul unui autovehicul pe raza aceleiaşi localităţi).

                                 ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţiştii buzoieni vă recomandă să circulaţi cu prudenţă, cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere şi să acordaţi o atenţie sporită pietonilor.

 Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here