Directia Poliției Locale Buzău poate demara procedurile de ridicare a autovehiculelor abandonate în Buzău doar în conformitate cu prevederile Legii 421/2002. „Direcția Poliției Locale Buzău reamintește cetățenilor care sesizează aspecte privind autovehicule abandonate pe raza municipiului Buzau că, potrivit Legii 421/2002, vehicul abandonat reprezintă vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale de cel puțin un an de zile, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improrie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului. Aceasta în condițiile în care, în ultima perioadă, tot mai mulți buzoieni reclamă autovehicule ca fiind abandonate  într-un anumit loc de o lună, trei luni sau șase luni. În astfel de situații nu pot fi luate măsuri deoarece acest lucru ar însemna încălcarea legii”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Din cele 534 autovehicule abandonate sau fără stăpân sesizate de la începutul acestui an, 145 nu s-au încadrat în prevederile legale, 365 fiind ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali, iar restul de 24 sunt în lucru.

Polițiștii locali acționează permanent pe această linie, fiind preocupați de soluționarea cazurilor de autovehicule abandonate pentru a elibera cât mai multe locuri de parcare, dar și pentru că aceste mașini sunt în multe situații adevărate focare de infecție.

Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numarul de telefon 0238.955 sau la adresa de email buzaupolitialocala@gmail.com, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective de peste un an de zile, așa cum prevede legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here