Angajații Poştei Române, fie că sunt funcţionari de birou, fie că sunt poştaşi, cer mai mulți bani, drepturile din contractul colectiv de muncă și condiții decente de lucru.

Sindicaliştii din Poşta Română anunţă că de luna viitoare vor organiza pichete şi mitinguri de protest în toată țara. Printre altele, sindicaliștii cer creșterea salariilor, bani pentru biletele de odihnă şi tratament, re-acordarea cadourilor în bani prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru Paşte, Crăciun, Ziua Poştei, 8 Martie şi 1 Iunie.

De asemenea, sindicaliștii vor îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, în special în centrele de tranzit, unde ar fi nevoie de mobilier ergonomic. Lucrătorii cer igienizarea tuturor subunităţilor poştale.

S-au desfăşurat întâlniri la nivelul prefecturilor, întâlniri pentru a fi aduse la cunoştinţă atât situaţia, cât şi intenţiile noastre. Urmează o rundă de întâlniri la nivel de judeţ cu toţi parlamentarii, pentru a li se prezenta revendicările noastre. Ulterior, va avea loc o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea revendicărilor SLPR. După aceste etape, vom hotărî ce vom face exact. Estimăm că discuţiile se vor finaliza până la finele lunii martie, iar cel mai probabil din aprilie vor fi organizate pichete şi mitinguri în ţară, în fiecare judeţ, inclusiv la Ministerul Comunicaţiilor şi sediul Companiei Naţionale Poşta Română. Programul îl vom stabili şi comunica la momentul respectiv. La mitingul din Bucureşti estimăm între 5.000 şi 6.000 de oameni, a declarat preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România Matei Brătianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here