O donaţie de cel puţin 150 de lei este biletul de participare, pe 5 octombrie, la un inedit eveniment caritabil de tip brunch, găzduit de Conacul Grigorescu din Răteşti, Berca. Cea de-a doua ediţie a Prânzişorului Boieresc vine la pachet cu o experienţă completă de toamnă, cu un meniu mai bogat, precum şi un târg de produse locale.

Evenimentul organizat de Fundaţia Comunitară Buzău aduce la un loc mâncăruri boiereşti buzoiene reinterpretate, licori de pe Drumul Vinului, activităţi pentru cei mari şi cei mici puse în scenă de meşteşugari locali, un târg de produse tradiţionale din Buzău şi excursii ghidate în Ţinutul Buzăului pe 5 şi 6 octombrie. Scopul acestui eveniment este să creeze un context prietenos în care participanţii să intre în contact cu bogăţiile judeţului Buzău, să experimenteze o mică vacanţă de toamnă cu specific buzoian, punând astfel umărul, alături de Fundaţia Comunitară Buzău, la dezvoltarea comunităţii.

Rezervările se pot face pe completând formularul: http://bit.ly/Pranzisor. Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2331844970256016/?ti=cl

Pentru participare se percepe o donaţie minimă recomandată de 150 RON / adult. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani vor beneficia de intrare gratuită. Participarea este limitată la maxim 100 de persoane. Evenimentul este unul caritabil, astfel că o parte din costul de participare este direcţionată către Fundaţia Comunitară Buzău. O rezervare este confirmată doar după efectuarea donaţiei. Participanţii de toate vârstele pot lua parte la ateliere creative susţinute de: Frânturi de Ie (atelier de cusut) şi Zestrea Bisoceană (atelier de creat opincuţe). Toate acestea se vor desfăşura la Conacul Grigorescu, unul dintre cele mai frumoase conace din judeţul Buzău, care găzduieşte Prânzişorul Boieresc pentru a doua oară. Pe 5 octombrie, după Prânzişorul Boieresc, Cezar Buterez, doctor în geografie umană al Universităţii din Bucureşti, va ghida participanţii într-un tur al satului Răteşti. De asemenea, pe 6 octombrie tot Cezar va conduce o drumeţie pe Dealurile Pâclelor cu poveşti şi legende despre toponimia locală, geografia istorică a satelor din zonă, geografia culturală a Pîclelor ca repere în conştiinţa locuitorilor din epocile trecute, moşiile boiereşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here