Beganu23Peste 1900 de cauze in instanta dintre care majoritatea pe legile fondului funciar, dau peste cap activitatea juristilor din Institutia Prefectului. Numai in primele doua luni ale anului s-au inregistrat 254 de actiuni noi spune seful din Casa alba, un numar mare care ne poate face sa propunem modificari la legile care reglementeaza activitatea institutiei ce reprezinta la scara mica Executivul in teritoriu.

Bazat pe realitatea cifrelor, prefectul Beganu spune ca din 821 de hotarari de consiliu local emise in intervalul 1 ianuarie- 28 februarie, 53 nu au primit avize de legalitate iar pentru un numar de 284 de dispozitii date de alesii locali, institutia condusa de el a cerut revocarea.

Printre cele mai frecvente motive pentru care pentru care hotarari adoptate in micile parlamente locale din comune, au fost desfiintate, sunt cele referitoare la patrimoniu: concesionari ori inchirieri d eterenuri sau spatii.

Cat priveste nelegalitatea deciziilor unor primari, Paul Beganu a facut referire la cele doua actiuni ale Institutiei Prefectului impotriva primarilor municipiilor Buzau si Ramnicu Sarat pentru care instantele de judecata au admis recursul.

Este vorba despre incadrarea personalului angajat in institutiile cu pricina si acordarea unor suplimente salariale. La Buzau este in curs o expertiza financiara in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here