evaziuneUn prejudiciu de peste 2,4 milioane lei la bugetul de stat, prin înregistrarea unor facturi fictive şi sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, a fost identificat de comisarii Gărzii Financiare Buzău, după un control la o firmă cu sediul in Prahova, pentru activitatea dintre 2006 şi 2009.
Potrivit unui comunicat de joi al Gărzii Financiare, în perioada octombrie-decembrie 2012, comisarii din secţia de la Buzău au verificat activitatea comercială din intervalul 2006-2009 a unei firme cu sediul în judeţul Prahova şi au identificat un prejudiciu total în valoare de 2.464.107 lei, cauzat bugetului de stat prin înregistrarea în contabilitate a unor facturi fictive şi sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor.
Astfel, comisarii Gărzii Financiare au constatat că firma a emis facturi pentru lucrări de construcţii şi execuţie la alte obiective decât cele precizate în contracte, nu a plătit bugetului de stat taxa pe valoarea adăugată aferentă unei sume de aproape patru milioane de lei şi a cumpărat şi ulterior a vândut un teren din Ilfov, fără a înregistra în contabilitate veniturile aferente şi fără să plătească TVA aferentă, se precizează în comunicat.
În timpul verificărilor, au fost identificate contracte de execuţie în domeniul construcţiilor civile încheiate în 2006, în baza cărora au fost emise în fals facturi pentru lucrări de construcţii şi execuţie la alte obiective decât cele precizate în contracte. În acest fel, s-a decontat prin bancă suma de 3.982.000 lei, fără a se calcula, evidenţia şi vira la bugetul de stat taxa pe valoarea adăugată. În 2007, firma a achiziţionat un teren din judeţul Ilfov, pe care l-a vândut ulterior fără a înregistra în contabilitate veniturile aferente, sustrăgându-se astfel de la plata TVA. În 2009, părţile sociale ale firmei au fost cesionate către o persoană de origine egipteană, iar fostul administrator a refuzat să se prezinte la sediul secţiei Gărzii Financiare pentru explicaţii„, a declarat Cristinel Voicu, comisar şef al secţiei Buzău a Gărzii Financiare.
Pentru instrumentarea aspectelor identificate, va fi înaintată o sesizare penală la Direcţia Naţională Anticorupţie, a mai spus Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here