Catedrala copiilor „Sfântul Mucenic Sava” din Buzău are un nou preot paroh. Este vorba despre Ionuţ-Cristian Vuţă, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic şi Misionar. Prezentarea acestuia de către Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a avut loc după slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte consilieri şi inspectori eparhiali, actuali şi foşti profesori ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, slujitorii lăcaşului de cult, precum şi alţi slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale „Înălţarea Domnului”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

„L-am rânduit aici pe părintele Ioan Vuţă, în speranţa că va continua ceea ce a început părintele Florentin Duca în anul 2015, din punct de vedere administrativ. Aceasta nu înseamnă că este umbrită în vreun fel activitatea săvârşită de ceilalţi doi preoţi mai vechi. În Biserică nu există competiţie, ci complementaritate. Ştim cu toţii că cel care a pus bazele acestei biserici, numită «bisericuţa copiilor», este părintele Mihail Milea. Meritele sale nu sunt contestate de nimeni. Părintele Milea este profesor la Seminarul Teologic din Buzău, iar părintele Aurelian Damian este profesor la Colegiul Naţional «Bogdan Petriceicu Hasdeu». Amândoi sunt implicaţi foarte mult în viaţa duhovnicească. Prin urmare, cei trei preoţi, fiecare cu meritele şi cu darurile sale, vor coopera de aşa manieră, încât viaţa bisericească la Parohia «Sfântul Sava» să fie armonioasă şi dinamică”, a declarat la final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, citat de arhiepiscopiabzvn.ro.

„Mulţumesc Bunului Dumnezeu şi Înaltpreasfinţiei Voastre pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o, de a sluji la Catedrala «Sfântul Sava», unde am crescut alături de părintele Mihail Milea şi de părintele Aurelian Damian. Mă voi strădui să împlinesc ceea ce mi-aţi încredinţat, după cuvântul Sfântului Porfirie, «în rugăciune, în tăcere şi cu multă iubire»”, a spus părintele Ionuţ-Cristian Vuţă.

De asemenea, fostul preot paroh, Florentin Duca, protoiereu al Protopopiatului Buzău II, a adresat un cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian şi a evidenţiat frumoasa colaborare pe care a avut-o cu preoţii şi credincioşii de la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” până în luna februarie a acestui an, când a revenit la Parohia Măgura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here