Programul Operaţio­nal Sectorial Dezvol­ta­rea Resurselor Umane (POSDRU), finanţat cu bani europeni, a ajutat auto­ri­tăţile locale din comuna Cislău să pună la punct un proiect de anvergură. Este vorba despre „Info Rural”, un centru destinat atât localnicilor, cât şi turiştilor care tranzitează zona.
În incinta clădirii ur­mea­ză a fi amenajate o frizerie, un restaurant, un punct sanitar, precum şi un bancomat BRD, care vor putea fi utilizate în curând. Clădirea a fost deja amenajată şi dotată, urmând a fi dată în folo­sinţă în cel mai scurt timp. În cadrul aceluiaşi proiect, fi­nanţat prin POSDRU, 24 de tineri din comună au urmat cursuri de calificare. Cu toţii au fost instruiţi cum să utilizeze un calculator, aşa încât să-şi poată găsi mai repede un loc de muncă.

Multi dintre ei pot accesa fonduri europene cu care sa demareze o afacere, chiar la indemnul primarului Dumitru Mitroiu.

“Venim in sprijinul tinerilor cu tot ce ne sta in putinta. Pe langa facilitatile pe care le-am creat la nivelul comunei pentru ei, i-am anuntat ca ii sustinem sa acceseze fonduri europene pentru demararea unei afaceri, indifferent de domeniul de activitate pe care si-l aleg. Cu totii trebuie sa fim constienti ca este o mare oprtunitate care ni se ofera sin u trebuie sa ii dam cu picioarul”, ne-a declarat Dumitru Mitroiu, primarul comunei Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here