Primarul suspendat al comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu şi celălalt şofer implicat în accidentul din data de 21 mai, atunci când o adolescentă de 14 ani a murit, iar o alta a fost grav rănită, au fost trimişi, astăzi,  în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Şercăianu Valerică, pentru comiterea infr. de ucidere din culpă în formă agravată, prev. de art. 178 al.1,2,3 Cod penal. În aceeaşi cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Niţu Claudiu Florin pentru infr. de ucidere din culpă, prev. de art. 178 al.1,2 C.penal. Probatoriul administrat în faza urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 21.05.2013, în timp ce conducea autoturismul marca Jeep Cherokee cu nr. de înmatriculare BZ-72-SAS, cu o viteză peste limita legală, respectiv 91 km/h, pe DJ 203 K, pe raza localitatii Potoceni din com. Maracineni, din direcţia Cernateşti catre Buzău, având o alcoolemie în sange de 1 gr.%o, inculpatul Şercăianu Valerică s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăsire periculoase, părăsind partea carosabilă şi accidentand-o mortal pe minora B.A., în varstă de 14 ani, care se afla în afara părţii carosabile. În ceea ce-l priveste pe inculpatul Niţu Claudiu Florin, care în aceleaşi împrejurări, circulând în localitate cu o viteză peste limita legală, respectiv de 61 km./h, din direcţia Cernateşti către Buzău, a efectuat o manevră de schimbare a direcţiei de mers, prin virare la stânga, fără a se asigura, intrând în coliziune cu autoturismul condus de inculpatul Şercăianu Valerică, care circula în aceeaşi direcţie, eveniment care s-a soldat în final cu accidentarea mortală a minorei B.A., s-a reţinut comiterea infr. de ucidere din culpă în modalitatea prev. de art. 178 al.1,2 C.penal”, se arată în comunicatul Parchetului.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Buzău. Zilele următoare, instanţa se va pronunţa cu privire la starea în care va fi judecat primarul din Cernăteşti, Valerică Şercăianu, în prezent aflându-se în arest preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here