Primarul suspendat al comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, vrea să fie eliberat sub control judiciar. Edilul a fost audiat astăzi la Judecătoria Buzău unde s-a judecat  cererea depusă de avocatul său privind eliberarea provizorie sub control judiciar. Solicitarea a rămas în pronunțarea completului care a judecat dosarul, iar soluția urmează să fie dată în această după-amiază după încheierea ședinței. Șercăianu se află în acest moment în arest preventiv.

Primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a primit 29 de zile de arest preventiv. Aşa au decis pe 10 iunie magistraţii Tribunalului Buzău care au admis recursul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Cu o săptămână mai devreme, magistraţii Judecătoriei Buzău au respins propunerea procurorilor Parchetului judeţean și au dispus doar interdicţia de a părăsi ţara.

Expertiza tehnică cerută de procurori a arătat că primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, ar fi responsabil de accidentul în urma căruia o adolescentă şi-a pierdut viaţa şi o alta a fost rănită.
Procurorii Parchetului Judeţean Buzău au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului din Cernăteşti, dar judecătorii Tribunalul Buzău au respins propunerea şi au dispus doar interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia luată de procurori acum două săptămâni l-a luat prin surprindere pe alesul local care vroia să se întoarcă la primărie din concediul de odihnă în care a intrat după accidentul provocat la Potoceni.

Reamintim că în data de 21 mai, de Sfinţii Constantin şi Elena, primarul localităţii buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, aflat la volanul maşinii personale, a provocat un accident rutier în timp ce efectua o triplare. Şercăianu a pierdut controlul Jeep-ului, a ieşit în afara şoselei unde a lovit două adolescente şi a dărâmat un stâlp de electricitate. Una dintre victime, o adolescentă de 15 ani, a murit, cealaltă era încă internată la un spital din Capitală.

Rezultatul expertizei a scos la iveală faptul că Valerică Șercăianu circula la momentul producerii accidentului cu 91 de kilometri la oră, iar la testarea cu aparatul Drager alcoolemia lui Valerică Șercăianu a ieşit de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat. Testele efectuate la Medicina Legală au reliefat alcoolemii de 0,8 și 0,65 g alcool pur în sânge, la diferenţă de o oră și 25 de minute. Șercăianu a fost reţinut în aceeaşi seară pentru ca după 24 de ore să fie eliberat, procurorii solicitând expertiză tehnică.

Se pare că primarul din Cernăteşti are la activ alte sancţiuni pentru conducere sub influenţa alcoolului, evenimente rutiere soldate cu pagube materiale și numeroase încălcări ale regimului de viteză

Între timp, procurorii au extins cercetările și asupra celuilalt șofer implicat în accidentul de la Potoceni de acum mai bine de o lună.

Tot astăzi a ajuns în fața judecătorilor și profesorul acuzat de corupție sexuală, Leon Rusu. El a făcut o nouă cerere de eliberare din arest preventiv, de această dată pe cauțiune. De asemenea, cererea a rămas în pronunțarea completului de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here