catuse arestJudecătorii ieşeni au soluţionat un dosar mai puţin obişnuit, în care un cadru didactic acuzat de contrabandă le-a cerut voie să meargă la ore. Sorin Nicu Mustaţea a fost arestat la domiciliu în luna decembrie a anului trecut, la scurt timp după ce pro­curorii DIICOT Iaşi au destructurat o importantă reţea de trafic de ţigări.
Mustaţea este cadru didactic la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Râm­nicu Sărat, el soli­citând acceptul judecătorilor de a părăsi casa pentru a merge la ore. „Pe durata măsurii arestului la do­mi­ciliu permite inculpatului Mus­tă­ţea Nicu Sorin să părăsească imobilul în care execută măsura pre­ven­tivă pentru a se prezenta la lo­cul de muncă de la Şcoala Gimna­zială nr. 2 Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, în zilele lucrătoare de luni până vineri pe o durată de 6 ore zilnic în intervalul orar 07,30 – 13,30 (ce include timpul de lucru de 5 ore zilnic şi deplasarea de la domiciliu la locul de muncă şi retur), interval de timp pe durata căruia interdicţia de a nu părăsi domiciliul încetează temporar“, au stabilit judecătorii.
În dosarul în care Mustaţea este cercetat au mai fost arestate preventiv sau la domiciliu alte 15 persoane. „Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2013-2014, membrii grupării au tranzacţionat circa 700.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, ţigările fiind introduse în ţară pe frontiera verde precum şi prin punctele de frontieră de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, prejudiciul fiind estimat la circa 2 milioane de euro“, au precizat procurorii DIICOT Iaşi.
În timpul percheziţiilor, procurorii ieşeni au ridicat 145.000 de pachete de ţigări, 132.000 de lei, 200 de kilograme de tutun vrac, 2 instalaţii de con­fecţionat ţigări, 30.000 de euro, 3 autoturisme, 3 autospeciale precum şi timbre, folii sau telefoane mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here