ductilGrupul rus Mechel, cu activităţi în metalurgie şi minerit, a decis să suspende temporar operaţiunile de producţie din România şi de la Doneţk, Ucraina, din cauza condiţiilor dificile de piaţă.
Din cauza preţurilor nefavorabile de pe pieţele europene ale oţelului (…) şi cererii slabe pentru produse prelucrate, producţia la combinatele siderurgice ale Mechel din România este suspendată temporar. Decizia a fost luată pentru a reduce costurile şi a sincroniza producţia cu cererea din piaţă. Decizia a fost înlesnită parţial de faptul că unităţile din România şi-au realizat deja planurile de producţie pentru acest an„, se arată într-un comunicat transmis de Mechel.
Astfel, oţelăriile electrice de la Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Oţelu Roşu au activitatea suspendată temporar începând de miercuri şi joi. Producţia prin laminare de la Târgovişte va fi de asemenea suspendată începând de marţi, 27 noiembrie, iar din 15 decembrie vor fi oprite laminoarele şi producţia la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii.
Producţia la Doneţk a fost deja suspendată temporar din cauza creşterii costurilor şi profitabilităţii reduse, cauzată de creşterea constantă a preţurilor pentru materia primă în plin sezon de acumulare de stocuri în industria siderurgică ucraineană, se mai spune în comunicat.
În timp ce producţia la aceste unităţi siderurgice este suspendată temporar vor fi luate toate măsurile necesare pentru a menţine capacitatea operaţională a unităţilor afectate şi pentru a efectua lucrări de mentenanţă pe timp de iarnă„, se spune în comunicat.
Toţi angajaţii implicaţi în aceste lucrări vor primi salariile întregi, iar ceilalţi, care nu au fost incluşi, vor fi remuneraţi şi în perioada de inactivitate sau vor intra în şomaj tehnic, în conformitate cu legislaţia muncii, precizează Mechel.
Suspendarea producţiei nu va afecta volumul vânzărilor, iar toate livrările vor fi efectuate în regim normal.
Producţia va fi reluată prompt odată ce vor permite condiţiile din piaţă, notează compania.
Mechel a scos recent la vânzare numeroase active, pentru a-şi reduce datoriile şi a finanţa un proiect minier, printre acestea numărându-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordonează activităţile grupului în România.
Potrivit informaţiilor obţinute de Kommersant, grupul doreşte să obţină 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel.
Mechel este prezent în România din 2002 şi deţine Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here