vin si struguriProducția de struguri din această toamnă este cu 25% mai mare față de 2014, declară Dan Muntean, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România. Regiunea viticolă Dealu Mare – Buzău a înregistrat cea mai mare producție de struguri, în condițiile în care nu a fost afectată de condiții meteorologice nefavorabile sau calamități, spune Dan Muntean, președinte al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri (APEV).
Recolta este cu 25% mai mare față de anul 2014, adică s-a obținut o medie de opt tone la hectar, iar regiunea Dealu Mare a depășit, ca producție, zonele Sebeș și Murfatlar. Strugurii culeși în această toamnă au, de asemenea, și o calitate mai bună, care se va reflecta în calitatea vinului, afirmă Dan Muntean.
La capitolul tendințe de consum în rândul românilor anul acesta, a crescut cererea pentru Feteasca Neagră, considerat cel mai valoros dintre soiurile autohtone. Consumul de vin rose este la un nivel scăzut față de țările din Vest, însă crește semnificativ în sezonul estival. Aproximativ 65% dintre români consumă vinurile albe, 30% preferă vinurile roșii, și 5% aleg vinurile rose. În ceea ce privește vinurile albe, cele mai căutate sunt: Sauvignon Blanc și Fetească Regală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here