leonrusu

Acuzat de corupţie sexuală, profesorul de muzică Leon Rusu trebuie să apară astăzi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Buzău, la cel de-al doilea termen al procesului, după ce, la primul termen, a cerut amânarea cauzei invocând lipsa unui apărător.

Este posibil ca astăzi profesorul acuzat de  corupţie sexuală să se întâlnească cu cele șapte copile reclamante și reprezentanții legali ai acestora, cei care îl acuză de fapte ilegale şi imorale.

Reamintim, că la începutul lunii iunie, profesorul de muzică Leon Rusu a mers băut la cursuri, la Şcoala generală nr 1. din Buzău. Potrivit mărturiilor elevilor, cadrul didactic ar fi sărutat şi pipăit în zonele intime mai multe fete de gimnaziu iar totul s-ar fi petrecut sub ochii celorlalţi copii, uluiți de atitudinea dascălului lor. Ulterior, şi colege de -ale lui Rusu au declarat că ar fi fost ţinta unor avansuri venite din partea profesorului arătat cu degetul. O plângere similară ar fi fost depusă de o elevă în anul școlar 2011-2012, sesizând poliției că în timpul orelor de meditație, profesorul ar fi avut un comportament indecent față de copilă. Plângerea nu s-a soldat cu nicio sancțiune pentru cadrul didactic.
După întâmplarea de acum câteva luni, Leon Rusu a petrecut cîteva săptămîni după gratii. La expirarea perioadei de arest preventiv, magistraţii au decis ca el să fie judecat în stare de libertate. Profesorul are interdicţia însă de a părăsi localitatea de domiciliu şi de a interacţiona cu cei care îl acuză de corupţie sexuală. De asemenea, nu poate preda până când lucrurile se vor limpezi în ceea ce-l priveşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here