Autorităţile pregătesc intens festivităţile prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Peste 600 de militari şi tehnică de luptă vor particpa sâmbătă la parada care va avea loc pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. Între orele 08.30 şi 12.00, traficul rutier este închis pe Calea Eroilor şi bulevardul Averescu.

Ultimele pregătiri sunt în toi pentru festivităţile care vor avea loc sâmbătă, 1 Decembrie, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. La acţiuni vor lua parte aproximativ 800 de militari iar dintre aceştia, peste 600 vor participa la parada militară în care vor fi prezentate şi mijloace tehnice din dotarea Armatei, Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor.

Potrivit organizatorilor, militarii vor defila în cele mai noi uniforme ale Armatei iar tancurile, transportoarele blindate şi celelalte echipamente care vor fi arătate buzoienilor sunt dintre cele moderne intrare recent în dotrea unităţilor din Buzău şi judeţele limitrofe.

De asemenea, pe Calea Eroilor va defila şi un pluton îmbrăcat exact ca militarii români care au luptat în Primul Război Mondial Buzău. În cadrul festivităţilor este inclus şi un moment artistic: elevii de la Şcoala nr. 11 Buzău şi de la Seminarul Teologic vor interpreta cântece patriotice.

Sâmbătă, 1 decembrie, circulaţia rutieră pe Calea Eroilor şi pe bulevardul Alexandru Averescu va fi închisă între orele 08.30 si 12.00. După parada militară care se va desfăşura pe Calea Eroilor, buzoienii sunt aşteptaţi în Parcul Crâng, unde Consiliul Judeţean va pregăti 3.800 de meniuri tradiţionale din care 800 de post dar şi un spectacol folcloric susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here