personal partenerProiectul „Investește în oameni” – Creșterea Competitivității și Productivității Organizațiilor prin Calificarea Resurselor Umane – a fost lansat astăzi și la Buzău.

Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, își propune îmbunătățirea nivelului de calificare a angajaților din domeniul “Mecanic utilaje și instalații în industrie”.

Cine beneficiază de acest proiect?

Activitățile finanțare prin acest proiect se concentrează asupra perspectivei învățării continue prin participarea la programele de formare profesională în vederea obținerii de către beneficiari a unei calificări complete și corelată cu cerințele pieței muncii.

Pentru aceasta a fost creat un grup-țintă format din 500 de persoane, angajați în companii de producție din sectorul industriei prelucrătoare care vor fi calificați în domeniul “Mecanic utilaje și instalații în industrie” (nivel 2 de calificare).

“Proiectul pe care l-am lansat astăzi este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane și urmărim prin acest proiect creșterea competitivității și productivității organizațiilor prin calificarea oamenilor în domeniul Mecanic utilaje și instalații în industrie. Am creat un grup-țintă din 5 regiuni de implementare și avem ca termen de finalizare anul 2013, după 36 de luni de instruire”, Ana Manuela Miron, manager general Crivas Consult, beneficiarul proiectului.

Rezultatele așteptate pentru acest grup-țintă sunt creșterea calității productivității muncii, îmbunătățirea gradului de adaptabilitate a tuturor angajaților prezenți în acest grup, creșterea productivității muncii cu cel puțin 7% în cadrul organizațiilor participante la această pregătire, și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea performanței tehnologiilor de prelucrare prin reducerea timpilor auxiliari de prelucrare cu cel puțin 10%.

De ce era nevoie de acest proiect?

Prelucrările mecanice pe mașini-unelte au jucat întotdeauna un rol important în industria metalurgică și a construcțiilor de mașini. Mecanicul de reparații trebuie să aibă cunoștințe solide în domeniul calității produselor, desenelor și documentațiilor tehnice precum și noțiuni de reparare planificată a mașinilor. Pentru că aceste cunoștințe nu pot fi deprinse decât la nivelul instituțiilor de învățământ cu profil tehnic, acest proiect vine în întâmpinarea angajaților care nu au acces la aceste forme de învățământ de specialitate și permite recunoașterea competențelor acestora după terminarea acestui program de formare profesională.

“Proiectul cuprinde un număr de 720 de ore, din care 240 de ore sunt de teorie și 480 de ore sunt de practică și se desfășoară pe 12 module de competență prin care se urmărește introducerea de unor cunoștințe noi în domeniul mecanic. Mecanicul de reparații va fi un bun cunoscător al acționarilor hidraulice, pneumatice și electrice, într-un cuvânt va fi un mecatronist, care este un termen nou pentru muncitorul roman. Deci va fi un om care va desfășura activități multiple, nu numai în mașini-unelte ci și în utilajele de ridicat și transportat, și nu numai, aflate în dotarea întreprinderilor”, a declarat Octavian Barbu, manager de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here