DSCF3216Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost gazda unei intalniri regionale de lucru, organizata de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice al carei scop principal a fost dezbaterea recentelor modificari si completari legislative legate de protectia si promovarea drepturilor copilului. La intalnire a participat secretarul de stat Codrin Scutaru,  Elena Tudor, director general al Directiei Generale Protectia Copilului si 20 de reprezentanti din cadrul Directiilor Genelale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – Bucuresti, Constanta, Braila, Giurgiu, Ilfov si Ialomita.

Discutia a vizat identificarea celor mai importante aspecte ce vor fi avute in vedere in elaborarea, in cel mai scurt timp, a unei legislatiei secundare care sa clarifice si sa apofundeze domeniile de interes special reglementate prin noul act normativ. Unul dintre cele mai importante acte normative va viza direct motodologia de colaborare intre D.G.A.S.P.C. si Serviciile Publice de Asistenta Sociala din cadrul primariilor, in contextul in care, prioritar ramane sprijinirea familiei in vederea cresterii si ingrijirii copilului, concomitent cu scurtarea perioadelor de institutionalizare, familia naturala/largita/adoptiva reprezentand cea mai buna solutie pentru copil.

„Apreciem initiativa reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice de a organiza aceasta intalnire de lucru, precum si interesul si preocuparea legislativului fata de problematica drepturilor copilului„, au spus reprezentanţii DGASPC Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here