La dispeceratul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzau a fost primit un apel prin SNUAU 112 prin care au fost sesizaţi cu privire la prezenţa unui pui de urs în curtea unei locuinţe din localitatea Cozieni. Au fost puse în aplicare prevederile procedurii judeţene privind intervenţia în situaţia prezenţei unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind alertate instituţiile cu atribuţii. Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi au fost direcţionate în zonă o patrula formată din 2 jandarmi montani precum şi o echipă de interventie formată din 4 jandarmi. Ajunşi primii la faţa locului, jandarmii montani au luat măsuri de asigurarea a zonei prin îndepărtarea localnicilor întrucât existau premisele de apariţie a ursoaicei.

În momentul în care la faţa locului au ajuns şi jandarmii din echipa de intervenţie, s-a procedat la înlăturarea obstacolelor pentru a-i crea posibilitatea puiului de urs să iasă, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie a cetăţenilor prezenţi în zonă.

”După un efort comun alături de paznicul de vânătoare din cadrul AJVPS Buzău şi localnici s-a reuşit direcţionarea puiului prin breşa creată, fapt ce a permis puiului să revină în mediul natural fără probleme”, se arată într-un comunicat al jandarmilor buzoieni.

Jandarmii le amintesc cetăţenilor că în situaţia în care observă prezenţa ursilor în apropierea zonelor locuite să semnaleze imediat prin SNUAU -112, să parăsească/evite pe cât posibil zona şi să adopte un comportament calm, astfel încât animalul să înteleagă ca nu sunteţi un pericol pentru el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here