protest profesori prefectura3Puțin peste o sută de dascăli buzoieni au decis să marcheze „Ziua Mondială a Educaţiei“ printr-o acţiune de protest desfășurată ieri în fața Prefecturii. Înarmaţi cu pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva actualei guvernări, profesorii afiliaţi Sindicatului Liber din Învăţământ Preuniversitar Buzău au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut să le fie respectată munca depusă.

Profesorii se mai plâng de faptul că nu le sunt respectate nici măcar drepturile salariale câştigate în instanţă.

„Astăzi am venit pentru a trage un semnal de alarmă asupra stării deplorabile în care a ajuns învăţământul românesc. Avem drepturi salariale câştigate în instanţă care nu sunt respectate. Noi cerem doar ce ni se cuvine”, a declarat un participant la miting.

La finalul protestului, liderii profesorilor au înmânat prefectului Paul Beganu, o adresă în care au cuprins cele mai importante dintre revendicările lor. Acesta a promis sindicaliştilor că va trimite guvernanţilor lista lor de revendicări.

„Domnul prefect nu a vrut să coboare, să stea de vorbă cu noi. Mi-a răspuns că pot să vă zic şi eu ce mi-a spus el: e foarte interesat dacă problema noastră principală sunt salariile. I-am spus că da. Mi-a replicat că şi asistentele lui au salarii de mizerie. M-a asigurat că va înainta doleanţele noastre la Guvern. Asta e! Noi continuăm lupta în instanţele de judecată”, a declarat în faţa protestatarilor liderul SIP Buzău, Ion Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here