Scandal cu iz penal şi zeci de zile de îngrijiri medicale între o familie de romi din comuna brăileană Jirlău şi o alta din Buzău, generat de căsătorii făcute potrivit tradiţiilor ţigăneşti „urmate de despărţiri fără restituirea banilor”, precizează obiectivbr.ro. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în judecată pe Costel Şerban, în vârstă de 36 de ani, din comuna Jirlău, cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Anul trecut, Şerban l-a lovit în cap pe Sorinel Danciu, din municipiul Buzău, rudă prin alianţă, victima suferind leziuni grave, ce i-au pus viaţa în primejdie. Danciu solicită 15.000 de lei despăgubiri.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, în ziua de 28 aprilie 2015, Sorinel Danciu s-a deplasat din municipiul Buzău în oraşul Făurei, împreună cu soţia sa, Drăguţa, fiul Alin şi cu alte două rude, Florin Danciu (cumnatul inculpatului Costel Şerban) şi Aurel Jitcă. La volan se afla Jitcă. În jurul orei 19:00, la întoarcere, cei de mai sus s-au oprit în comuna Jirlău, pentru a-şi vizita rudele prin alianţă.

Ajunşi la gospodăria Stelei Şerban (soacra lui Florin) buzoienii au dat nas în nas cu Costel Şerban, fiul Stelei, care a început să bea coniac „Arad” dintr-o sticlă de 1/2 litri. „La un moment dat, Danciu Florin şi Aurel Jitcă au ieşit la maşină, fiind urmaţi la scurt timp de Danciu Drăguţa, iar în încăpere au rămas inculpatul Şerban Costel şi Şerban Stela, persoana vătămată Danciu Sorinel şi Danciu Alin. În aceste împrejurări, fără ca între părţi să fi existat un conflict şi fără a adresa persoanei vătămate vreun cuvânt (!), Şerban Costel i-a aplicat acesteia o lovitură cu sticla, de sus în jos, în zona parietală stângă, sticla spărgându-se. Persoana vătămată s-a întins pe spate, pe patul pe care era aşezat, iar Şerban Stela a început să o lovească cu palmele peste faţă. De asemenea, Şerban Costel i-a aplicat lovituri de pumn în zona feţei”, precizează procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Alin a început să ţipe, iar în încăpere a intrat Drăguţa Danciu, care l-a scos pe Sorinel din mâinile agresorilor.  Victima împreună cu ceilalţi buzoieni au părăsit îndată comuna Jirlău şi au mers acasă. În ziua de 1 mai 2015, Sorinel Danciu a chemat ambulanţa, pentru că se simţea din ce în ce mai rău (cefalee, ameţeli, tulburări de vorbire). În aceeaşi zi, buzoianul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţe „Prof. Dr. Bagdasar Arseni” din Bucureşti, unde a rămas internat până pe data de 19 mai 2015.

Victima a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, pentru îndepărtarea cheagurilor de sânge. Totodată, i-a fost îndepărtată o porţiune de os lezat din zona parietală. Potrivit medicilor legişti, Sorinel Danciu a avut nevoie de 75 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar leziunile extrem de grave i-au pus viaţa în primejdie. Totodată, leziunile provocate de Şerban „i-au creat infirmitate fizică permanentă, prin lipsa de substanţă osoasă”.

Autorul agresiunii de la Jirlău a negat acuzaţiile care i s-au adus, în ciuda probelor adminstrate de procuror şi a declaraţiilor date de martorii prezenţi la incident. Victima s-a constituit parte civilă cu suma de 15.000 lei. Spitalul „Bagdasar Arseni” Bucureşti solicită, de asemenea, aproape 5.000 lei despăgubiri, contravaloarea serviciilor medicale acordate victimei.

Pe 23 noiembrie 2015, prin ordonanţa procurorului criminalist, a fost luată măsura controlului judiciar faţă de Costel Şerban, autorul agresiunii de la Jirlău, anchetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here