gethumb.details.phpCrăciunul a trecut, fie că l-am depășit cu bine, fie că ne-am împiedicat de-a dreptul în oalele cu sarmale ori feliile de cozonac. Mai sunt câteva zile până la noaptea de Revelion și excesele aferente … de data aceasta, mai ales într-ale alcoolului.

Dacă în articolul trecut ați aflat câteva trucuri despre cum să mâncăm în perioada de Sărbători, astăzi vorbim despre ce, cât și cum bem ca să evităm acumularea de kilograme ce planează amenințător în perioada sărbătorilor.

Chiar dacă știm cu toții că alcoolul dăunează grav sănătății, vânzarile record din această perioadă a anului atestă faptul că mulți români uită de îndemnul la cumpătare și cedează în fața plăcerilor bahice. Deși un pahar de vin roșu sec, nu mai mult de 150 ml, este recomandat datorită numărului mare de antioxidanți, bauturile preferate în această perioadă, mai ales de către doamne, sunt cele dulci și colorate care vin la pachet împreună cu zaharuri și cofeină.

Combinaţia de alcool – cofeină – zaharuri este considerată de către medici a fi dezastruoasă pentru organism, iar specialiştii în nutriţie spun că acest tip de băuturi ar trebui consumat cel mai rar. Mai mult de atât, de cele mai multe ori băuturile sunt combinate cu sucuri, crescând astfel dramatic numărul de calorii.

Alcoolul stimulează și pofta de mâncare ceea ce înseamnă că dacă până acum ați reușit să controlați apetitul pentru bucate tradiționale (ceea ce, să recunoaștem, puține persoane reușesc), acum mai mult ca sigur veți ajunge să mâncați în exces.

Astfel, caloriilor din bucate li se vor adăuga cele din bauturi, rezultând un cocktail menit să crească numărul afișat pe ecranul cântarului.

Cum cheia succesului este însă moderația, dacă nu poți renunța la a consuma alcool, este suficient să respecți câteva reguli simple: ai grijă la cantități, încearcă să nu bei mai mult de o porție, maxim două de alcool pe zi, o porție însemnând 350ml bere, 150 ml vin, 50ml de spirtoase. NU amesteca băuturile între ele și nu uita să te hidratezi … cu apă.

Profitați de perioada Sărbătorilor, petreceți și odihiniți-vă ca să începeți anul cu forțe proaspete, energie și un nou abondament la sală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here