calorifer2După mai multe nopţi în care temperatura s-a situat sub nivelul de 10 grade Celsius, în intervalul orar 18.00 – 06.00, Regia Autonomă Municipală Buzău a început să furnizeze energie termică. Căldura va fi furnizată doar pe timpul nopții, pentru ca, ulterior, în funcție de evoluția vremii, agentul termic să fie furnizat și pe timpul zilei. Acum de căldura în apartamente vor beneficia doar proprietarii care se vor încumeta să dea drumul la robinetele caloriferelor.

Asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice care încă nu doresc să beneficieze de acest serviciu, pot să oprească intrarea agentului termic prin ventilele de închidere de la limita de proprietate a instalaţiilor.

Mulţi dintre buzoieni nu se grăbesc să dea drumul la robinetele calorifelor, aşteptând luna noiembrie în care vor beneficia şi de subvenţie. Ajutorul de la stat se acordă doar în perioada noiembrie-martie, ceea ce se consumă în afara acestui interval fiind plătit la preţ întreg. Şi în acest an, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti doar 185 de lei pentru o gigacalorie, diferenţa până la 462 de lei fiind suportată din bugetul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here