BURSA LOCURILOR DE MUNCA - ABSOLVENTI - BUCURESTIRata şomajului la nivelul judeţului Buzău a atins nivelul de 9.6%. Creşterea numărului de şomeri este cauzată de absolvenţii de gimnaziu sau de liceu care şi-au depus actele pentru a primi indemnizaţia de şomaj. Din cei 3400 de absolvenţi de liceu ai promoţiei 2015, peste 1000 au aplicat deja pentru ajutorul de şomaj. Tinerilor care tocmai au terminat liceul şi şi-au depus actele pentru şomaj li se vor adăuga, în curînd, şi alţii care vor absolvi diferite facultăţi.
Foştii liceeni au la dispoziţie două luni, de la absolvire, pentru a se declara şomeri şi a intra în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Reprezentanţii AJOFM estimează că, până la sfîrşitul lunii iulie, peste 2. 000 de absolvenţi îşi vor depune actele pentru şomaj. Deocamdată, noul val de 1.000 de adolescenţi a mărit rata şomajului pînă la 9.6%.
Patronii sunt incurajaţi să angajeze tineri absolvenţi, aceştia primind diverse ajutoare din partea statului. La încadrarea în piaţa forţei de muncă, Ministerul Muncii oferă subvenţii atât tinerilor absolvenţi, cât şi angajatorilor. Timp 6 luni persoana angajată la locul de muncă primeşte pe lângă salariu şi ajutorul de şomaj, plus un bonus de 500 de lei, în momentul angajării. Angajatorul este stimulat, timp de un an, cu 500 sau 750 de lei, lunar, în funcţie de nivelul de studii al absolventului angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here