pruneÎn acest an, livezile sunt doldora de prune. Ca să nu piardă niciun fruct, producătorii mai descurcăreţi le usucă, fierb ţuică sau prepară gem.

Frumoase, mărunte sau răscoapte, în stare proaspătă, uscate, în gemuri, compoturi sau ţuică, toate pot aduce profituri bune producătorilor de prune din Cislau. Asta pentru că gospodarii adevăraţi nu-şi lasă rodul muncii să putrezească în livezi şi transformă chiar şi cele mai nearătoase fructe în produse delicioase.

“Am avut mare noroc anul acesta. Productia de prune a fost buna. La inceput nu steam ce sa facem, ne gandeam la tuica si atat dar a fost o intalnire la primarie, ne-a chemat domnul primar si cu un specialist ne-a explicat cate putem face cu prunele. De la tuica, pana la gemuri, dulceturi, le putem usca. Ne-am interesat si aflat apoi ca le putem si vinde la preturi bune”, ne-a declarat Florin Stanciu, un localnic din Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here