radarPeste 300 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice au fost constatate într-o singură zi de Poliţia Rutieră Buzău pe DN 2 – E85, dintre care cele mai multe, 97 pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Din cei 97 contravenienţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, opt au rămas fără permisele de conducere pentru 90 de zile, toate constatările fiind înregistrate ieri de radarele amplasate în afara localităţilor Grebănu, Oreavu şi Costeşti.

Pe primele trei locuri într-un clasament al neregulilor de acest gen s-au situat doi şoferi aflaţi în tranzit şi un buzoian. „Cel mai rapid” a fost un tânăr de 20 de ani din Suceava, care şi-a condus maşina cu 191 km/h pe DN2 E85, în afara localităţii Grebănu. El a fost urmat de un buzoian care şi-a condus maşina cu 178 km/h, tot în afara localităţii Grebănu şi de un băcăuan în vârstă de 20 de ani, al cărui autoturism a fost înregistrat de radar cu 171 km/h, în aceeaşi zonă.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte cinci permise de conducere şoferilor care nu au respectat alte reguli de circulaţie. Doi dintre şoferii indisciplinaţi au predat permisele pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară, unul pentru că nu a permis trecerea unui autovehicul ce se deplasa pe drumul prioritar, altul pentru că a efectuat o depăşire pe marcajul longitudinal continuu, iar cel de-al cincilea pentru că s-a urcat băut la volan (a avut o concentraţie alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În cursul zilei de ieri, în intervalele orare 07.00 – 10.00 şi 15.00 – 17.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat controale la transportatorii de persoane care îşi desfăşoară activitatea în regim taxi. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale dintre care 8 la Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru disciplinarea celorlalţi participanţi la trafic, fiind luate măsuri de sancţionare şi împotriva a 17 pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea străzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here