Untitled4

Față de alți ani, agricultura eco nu mai pare atât de tentantă pentru fermierii buzoieni. În timp ce în străinătate agricultura ecologică este la mare căutare, înBuzăuaceasta cunoaște un regres semnificativ. Specialiștii spun că de vină ar putea fi atât condițiile meteorologice neprielnice din ultimii ani cât și criza economică. Un lucru este însă sigur: fermierii se gândesc de două ori înainte de a investi într-un asemenea domeniu.

Specialiștii din agricultură cred că o altă explicație a regresului culturilor ecologice ar fi reticența manifestată, în ultimul timp, de piața externă pe acest domeniu. ,,Din ce am vorbit în ultima perioadă cu fermierii atât din județul Buzău cât și din celelalte zone învecinate am constatat că inclusiv piața de afară a fost un pic mai reticentă pentru că așa cum a scăzut consumul la noi,drastic, așa a scăzut și consumul la ei, poate nu chiar în același raport dar s-a făcut simțită această scădere.,, a declarat  directorul Direcției Agricole Buzău.  

Pentru ca un fermier să ajungă să practice agricultura ecologică, el trebuie să parcurgă mai multe etape și să îndeplinească  în același timp și anumite condiții. Până la sfârșitul lunii mai are loc perioada de înscriere a celor interesați să practice agricultura ecologică. Specialiștii spun că nu se așteaptă la o avalanșă de buzoieni dornici să investească într-un domeniu destul de pretențios.

,,După încheierea înscrierilor vom avea datele legate de numărul exact de buzoieni care vor să investească în culturile ecologice. Trebuie să recunosc faptul că nu ne așteptăm la o avalanșă de înscrieri dar sperăm ca acest domeniu să înceapă din nou  să îi intereseze pe buzoieni în condițiile în care se poate spune că este domeniul viitorului.,, a completat Cosmin Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here