Românii din țară alocă mai puțin de 1% din cheltuielile gospodăriei pentru investiții, dar cheltuie 7% pe băutură și țigări, susține Adrian Vasilescu, consultant strategie în cadrul Băncii Naționale a României, în timp ce, dintr-o cercetare sociologică, reiese că potențialul de economisire și investiții al celor care lucrează în străinătate este de aproximativ 30 de miliarde de euro.

„Din statistică reiese faptul că o gospodărie din România alocă aproximativ 1% din cheltuieli investițiilor, în care intră case, terenuri, acțiuni la bursă și așa mai departe. Curios este că mai încolo, 5% reprezintă cheltuieli pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, iar de 7%, românii fumează și beau”, a declarat miercuri Adrian Vasilescu, în cadrul conferinței „Diaspora și antreprenoriatul-factori decisivi pentru economia românească”.

De asemenea, dintr-o cercetare sociologică reiese faptul că 64% dintre românii care lucrează în străinătate economisesc bani, însă doar 18% în conturile din România, iar restul de 46% în afara țării. În plus, 62% dintre aceștia economisesc pentru afaceri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here