caiRegia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva a investit 343.323 lei pentru sectorul cabalinelor deţinute în administrare, adică 7,3% din suma totală propusă pentru acest an (4,7 mil lei).

În prezent, Romsilva are în administrare un număr de 3.490 cabaline. Potrivit datelor Romsilva, suma a fost cheltuită pentru procurarea de mijloace de transport pentru cabaline, pentru procurarea de atelaje de competiţii şi prezentare, pentru construcţii de adăposturi pentru cabaline şi pentru achiziţionarea de instalaţii specifice activităţii.

Potrivit datelor furnizate de Regia Naţională a Pădurilor în luna martie, în acest an, Romsilva estima că va investi circa 4,7 milioane lei în sectorul cabalinelor. Conform Romsilva, suma este destinată pentru dotarea secţiilor cu mijloace de transport, instalaţii de irigat, maşini şi utilaje agricole, pentru refacerea, repararea şi amenajarea la standardele europene a unor hipodromuri, pentru reabilitarea unor clădiri din secţiile de cabaline, precum şi pentru reabilitare infrastructurii din secţii.

De asemenea, RNP estima că va investi în achiziţionarea de echipament şi harnasament pentru sportivi şi cai, procurarea de mijloace de transport proprii pentru transportul cailor şi trăsurilor, pentru cumpărarea de ecografe portabile pentru fiecare herghelie sau pentru fiecare direcţie ce are în subordine o herghelie şi pentru amenajarea de terenuri, precum şi pentru dotarea fiecărei secţii de cabaline cu instalaţii de tip „carusel” pentru mişcarea zilnică şi antrenamentul cailor.

În prezent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are în administrare 13 herghelii de stat şi patru depozite de armăsari.

Hergheliile administrate de RNP sunt : herghelia Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud, hergheliile Jegălia şi Dor Mărunt din Călăraşi, Ruşeţu şi Cislău (Buzău), hergheliile Lucina şi Rădăuţi (Suceava), herghelia Slatina (Olt), Izvin (Timiş), herghelia Tuluceşti din Galaţi, herghelia Sâmbata de Jos (Braşov) şi herghelia Mangalia din judeţul Constanţa. De asemenea, în administrarea Romsilva se află şi Herghelia Balc care este depopulată, fiind doar fermă vegetală, în prezent, datorită uni episod de anemie infecţioasă în urma căruia s-a realizat asanarea efectivului de cabaline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here