Aflate încă în stare de şoc după tragedia din weekend, rudele unora dintre pacienţii ucişi sunt hotărâte să ceară daune materiale instituţiei medicale pentru neglijenţa angajaţilor care se aflau în tura de noapte. Oamenii spun că vor consulta un avocat pentru a demara procedurile în justiţie. În urma discuţiilor, se va stabili dacă se vor cere pagube materiale unităţii medicale sau fiecăruia dintre angajaţii instituţiei care se aflau în tura de noapte.

Între timp, autorul crimelor, Nicolae Lungu, a fost adus joi de la Spitalul de boli mintale din Săpoca sub pază strictă, pentru a fi evaluat de către o echipă de psihiatri şi psihologi de la Serviciul de Medicină Legală din Buzău. Audierile au durat mai bine de o oră şi jumătate, iar concluziile preliminare despre capacitatea de discernământ a criminalului ar putea fi stabilite abia săptămâna viitoare.

Se bănuieşte că suspectul ar fi acţionat doar sub imperiul unei stări psihice alterate, cauzate de un etilism cronic, iar criminalul ar putea răspunde penal doar dacă se va demonstra că ar fi avut discernământ atunci când a comis faptele.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de neurospihiatrie Săpoca, bărbatul de 38 de ani a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. Şi-au pierdut viaţa cinci persoane. Au fost răniţi grav opt pacienţi, în prezent fiind internaţi în unităţi medicale din Bucureşti. Cel acuzat de crimă şi tentativă de omor este Lungu Nicolae, un bărbat din comuna Săgeata care fusese internat joi pentru sevraj alcoolic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here