De astăzi începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă. La nivel național, în fiecare zi, începând cu ora 10.30, prin activitățile pe care le desfășuram, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

O vorbă spune că e mai bine să previi decât să combați.

„Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce cauzele ce duc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional este organizată SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, în perioada 20-25 mai a.c.. În toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.”, transmite IPJ Buzău.

Astfel, luni, 21 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, pentru adolescenți, cărora li se vor explica măsurile pentru siguranța lor on-line.

Ziua a doua, marți, 22 mai, este destinată prevenirii delincvenței juvenile.

A treia zi a săptămânii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuință, tâlhării și înșelăciuni), infracțiuni cu impact deosebit, mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi – 24 mai – dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul asupra consecințelor legale și psihologice ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu ziua siguranței rutiere. Cetățenii vor primi mesajele de prevenire în scopul evitării accidentelor cu consecințe grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here