sala goala 1

Prezență sub așteptări, la Sala Mare a Consiliului Județean, la ședința de instruire a primarilor și secretarilor organizată de Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Administrația Națională Apele Romane și Instituția Prefectului. Întâlnirea a avut ca scop pregătirea și îmbunătățirii capacității de răspuns în situații de urgență generate de inundații ce s-ar putea produce în primavara-vara 2013.

Cei prezenți la eveniment au explicat faptul că, mai ales primarii din zonele afectate în luna aprilie de inundații, trebuie să ia măsuri mult mai drastice pentru ca astfel de fenomene să nu se mai întâmple. ,,Principalele recomandări pe care le fac tututor primarilor ar fi decolmatarea cursurilor de apă neamenajate la nivelul fiecărei localități, de asemenea întreținerea și repararea șanțurilor și rigolelor cât și aruncarea tuturor deșeurilor de pe albiile superioare din amonte și aval de pe râurile și malurile acestora, în special, de pe secțiunile  de scurgere a podurilor și podețelor.,, a declarat secretarul de stat, râmniceanul Ionuț Iuga.

În cadrul discuțiilor a fost amintit cazul de la Lopătari acolo unde la începutul acestei luni, 1400 de oameni au fost complet izolați după ce podul care lega satele Ploștina și Terca de Lopătari a fost rupt. Tot în cadrul ședinței s-au prezentat un cod de legi, ,,Manualul primarului,, și regulamente utile pentru șefii unităților administrativ teritoriale din județul Buzău necesare mai ales în caz de dezastre naturale.

La întâlnire au fost prezenți secretarul de stat Ionuţ Iuga, reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Romane, ai Direcției Apelor Buzău, Prefecturii, Consiliului Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Neron Lupașcu,, Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here