Sunt săraci dar prea mândri ca să primească ajutor de la alţii. Asta se poate spune despre buzoienii care deşi sunt îndreptăţiţi să primească alimente prin programul PEAD, nu îşi ridică pachetele gratuite. Responsabilii din Consiliul Judeţean spun că au făcut toate demersurile să-i informeze pe beneficiar însă aceştia nu catadicsesc să vină.

Dacă în august când a început distribuţia ajutoarelor, oamenii se călcau în picioare ca să îşi ridice fiecare porţia, acum abia dacă mai vin 10 persoane pe zi. Responsabilii de la Consiliul Judeţean se plâng că pentru a depozita ajutoarele de la Uniunea Europeană trebuie să plătească chirie. La fel şi pentru plata angajatelor care distribuie ajutoarele.

În judeţul Buzău, este îndreptăţită să primescă ajutorul alimentar dela UE peste 15% din populaţie adică aproape 72 de mii de buzoieni dintre care cei mai numeroasă categorie este cea a pensionarilor: peste 35 de mii de persoane. Din august, de când a început distribuirea pachetelor cu alimente operaţiunea s-a finalizat în câteva comune în vreme ce în municipiu peste o treime din beneficiari s-au arătat dezinteresaţi.Categoria codaşă la ridicarea alimentelor este cea a persoanelor cu handicap. Fiecare persoană are dreptul să ridice 13 kg de făină, 9 de mălai, 8kg de orez , paste făinoase, lapte praf şi 1 kg de biscuiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here