Campania „Sărbători în siguranţă!” iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău prin Serviciul de Ordine Publică şi Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii se desfășoară în perioada 24 aprilie – 7 mai. Scopul este acela de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor de furt. Pe toată durata campaniei, poliţişti din cadrul structurilor de prevenire, ordine publică şi proximitate vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Pentru evitarea incidentelor neplăcute ce ar putea apărea în minivacanță polițiștii le recomandă buzoienilor să dea dovadă de maximă prudență. Astfel, atunci când merg la cumpărături să-și supravegheze geanta şi să nu o lase în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă; să nu ia asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi; să păstreze banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor; când sunt împinși în aglomeraţie, să-și verifice imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu au picat victimele unor hoţi. Telefoanele mobile, laptop-urile, genţile sau pungile de cadouri să nu fie lăsate la vedere în maşină pentru că pot atrage atenția hoţilor.

De asemenea polițiștii îi sfătuiesc pe buzoieni ca atunci când pleacă de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsesc, să nu neglijeze câteva aspecte importante: să roage un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa; să închidă și să asigure toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Totodată pregătirile de plecare să fie făcute cât mai discret.

Pentru noaptea de înviere, trebuie evitate zonele în care se află persoanele aflate în stare de ebrietate iar copiii să nu fie lasați nesupravegheaţi. Totodată, buzoienii să se deplaseze în grup şi să nu răspundă la provocările altor personae.  

Pentru orice infracţiune la care cineva este victimă sau martor, să se apelzela numarul unic de urgenţă 112! Totodată, persoana care a devenit victima unei infracțiuni să dețină cât mai multe date despre autor/autori pentru a-i ajuta pe polițiști la identificarea vinovatului/ vinovaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.