In cadrul campaniei “SCAPA de ambalaje!”, fermierii pot preda gratuit ambalajele provenite de la produsele de protectia plantelor (ppp) catre SCAPA – Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide.

Preluarea tuturor ambalajelor se face gratuit cu conditia respectarii normelor de preluare SCAPA, respectiv ambalajele de plastic si metal trebuie decontaminate prin procedura de tripla clatire sau spalare prin presiune la momentul aplicarii produsului, sa fie uscate, curate si sa aiba capacele separate, iar ambalajele de hartie, saci sau cutii, sa fie curatate si compactate.

SCAPA are active 57 de centre de colectare la nivel national, organizate la sediile depozitelor celor mai importanti distribuitori de ppp. Pe toata perioada anului, sunt colectate direct de la sediul oricarei ferme ambalajele SCAPA, in cantitati mai mari de 30 metri cubi.

Autoritatile locale din comuna Calvini s-au alaturat campaniei si au organizat o informare din poarta in poarta pentru a explica oamenilor beneficiile acestui demers. De asemenea, oamenii au fost sfatuiti sa selecteze deseurile pentru mentienrea curateniei in comuna.

La centrele de colectare SCAPA este organizata in perioada octombrie-noiembrie campania de colectare, doua zile pentru fiecare centru, timp in care un inspector SCAPA efectueaza preluarea ambalajelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here