judecatoria_patarlageleConsiliul Superior al ­Ma­gistraturii (CSM) a scos la concurs mai multe posturi de conducere pentru judecători și procurori, la curți de apel, tribunale, judecătorii și parchetele de pe lângă acestea. La nivelul județului Buzău, magistrații şi- au putut depune candiatura până pe 9 octombrie, pentru unul dintre cele cinci posturi scoase la concurs, respectiv cele de președinte pentru Judecătoriile Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Pogoanele și prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Pătârlagele și Pogoanele. Dintre acestea, magistrații buzoieni s-au înscris pentru doar trei dintre cele cinci posturi scoase la concurs.
Potrivit listelor afișate recent de CSM, candidații înscriși care îndeplinesc toate condițiile de participare la ­exa­men sunt judecătorul Maria Macrina Gavrilă, actualul președinte al Judecătoriei Pătârlagele, care își mai dorește un mandat la condu­cerea instituției, judecătorul Daniel Pâslaru, care, dacă va promova concursul, îl va înlocui la conducerea Judecătoriei Pogoanele pe magistratul Ma­rian Bădulescu, numit cu delegație.Pentru postul de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, a fost admisă candidatura procurorului Mihaela Gabriela Filip, în timp ce pentru posturile de președinte al Judecătoriei Rm Sărat și de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele, potrivit datelor CSM, nu există candidați. Pentru posturile unde nu există candidaţi, odată cu încheierea mandatelor actualilor șefi, colegiile de condu­cere ale acestor structuri vor face propuneri pentru numirea cu delegație în posturile rămase vacante. Propunerile vor fi înaintate CSM, care le va ­ana­liza și va aproba numirile cu delegație pentru un termen de șase luni.
În schimb, pentru posturile unde există candidaţi, cei înscrişi trebuie să parcurgă următoarea etapă a concursului, care se va desfășura în perioada 1-8 noiembrie, res­pectiv testarea psihologică și evaluarea candidaților în ­pri­vința luării deciziilor, a asumării răspunderii și verificarea la stres. Candidații care au depășit aceste probe vor susține, între 13 și 25 noiembrie, proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. Ultima etapă a examenului este susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane, care se va desfășura pe 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here