copil orbDarius Valentin este un copil de numai un an si trei luni, care suferă de retinopatie, o boală ce nu îi permite să vadă lumina zilei. Micuţul din Râmnicu Sărat şi-ar putea recupera vederea în urma unei intervenţii chirurgicale ce se poate efectua în Statele Unite. Pentru a-i ajuta pe părinţi să acopere costurile operaţiei, elevii din şcolile şi liceele din municipiu vor organiza vineri un spectacol caritabil.

La evenimentul care se va desfăşura vineri la Centrul Cultural Râmnicu Sărat, de la ora 17.00, sunt aşteptaţi toţi cei care vor să-l ajute pe Darius Valentin să-şi recapete vederea. Pretul unui bilet este de 20 de lei, iar toţi banii care se vor strânge vor fi donaţi familiei. Înainte de începerea spectacolului, în faţa Centrului Cultural va fi organizat un miting la care vor participa zeci de copii şi tineri. Aceştia vor avea pancarte cu mesajul ,,Ajută-mă să văd lumina zilei!,, dar şi poze cu micuţul Darius. Ei vor încerca să îi determine pe toţi cei care trec prin zonă să li se alăture în campania lor de ajutorare a micuţului. Campania pentru susţinerea familiei Cristea a fost declanşată în urmă cu câteva săptămâni. Voluntarii de la Asociaţia de Tineret ”Viitorul Începe Azi” au ieşit pe stradă cu urne mobile pentru a strânge bani pentru operaţia lui Darius Valentin. Copilul este programat pentru examenul final înaintea intervenţiilor chirurgicale în 22 aprilie, iar operaţiile la ochi urmează să fie făcute pe 24 şi 26 aprilie. Familia lui Darius Valentin a reuşit să strângă până acum jumătate din suma necesară intervenţiei chirurgicale: 38.100 de dolari.
Darius a fost născut prematur iar de atunci necazurile s-au tot ţinut de familia acestuia. În luna iunie 2012, mama a observat că micuţul nu are nicio reacţie la lumină si a mers cu el la un control medical. A fost diagnosticat cu retinopatie.

Pentru cei care vor sa îi ajute, la Banca Transilvania, sucursala Buzău-Râmnicu-Sărat, pe numele mamei, Cristea Florica Nicoleta, s-au deschis următoarele conturi: -în lei: RO07BTRLRONCRT 0202303701 -în dolari: RO58BTRLUSDCRT 0202303701 La BCR, tot pe numele mamei, s-au deschis conturile: -în lei – RO 03 RNCB 0097063497800002 -în euro – RO 73 RNCB 00970634978000. Pentru mai multe detalii, familia Cristea poate fi contactată la numărul de telefon: 0765.171.173

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here