Greenlamp Reciclare inaugurează, pe 30 iunie, singura fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente de iluminat uzate din România, amplasată la Frasinu, fabrică având o capacitate de tratare a deşeurilor de echipamente de iluminat uzate de peste 3600 tone/an.

Momentul inaugurării marchează intrarea într-o noua etapă de dezvoltare şi conştientizare în industria reciclării, investiţia de aproximativ 1 000 000 euro fiind o iniţiativă durabilă atât pentru Buzău, dar şi pentru România. Prin această investiţie la Buzău se închide numărătoarea celor 10 tipuri de DEEE-uri menţionate în legislaţie care pot fi reciclate, afirmă oficialii firmei. Tehnologia utilizată permite tratarea tuturor deşeurilor provenite din echipamente de iluminat uzate şi, în acelaşi timp, recuperarea mercurului provenit din pudra fluorescentă colectată din lămpile fluorescente, din becurile cu vapori de mercur şi din lămpile cu descărcare de intensitate înaltă.

Greenlamp Reciclare face parte din Grupul firmelor verzi, care include alte trei unităţi în domeniul reciclării: Greenweee Internaţional (singurul reciclator integrat de DEEE-uri), Greentech (prima unitate de reciclare de PET-uri şi a recipienţilor din plastic) şi Greenfiber (producţie de fibre sintetice poliesterice din fulgi de PET). Toate companiile au sediul central în Buzău, iar fiecare dispune de centre de lucru operaţionale în ţară şi în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here